Леспедеза (Lespedeza capitata) 250кг

Предлагаме за продажба изключителен лот от 250 кг висококачествена суха билка Леспедеза (Lespedeza capitata), внимателно отгледана в чистите и непокътнати райони на Берковския балкан. Нашата Леспедеза е култивирана със спазване на традиционните методи – без употребата на изкуствени торове и хербициди, гарантирайки най-високо качество на продукта.
Билката е идеален избор за приготвяне на лечебен чай, обогатен с натурални антиоксиданти и витамини, или за екстракция, предлагаща пълната сила на природата за поддържане на вашето здраве и благосъстояние.
Възползвайте се от уникалната възможност да закупите чист и естествен продукт, който не само допринася за здравето, но и подкрепя устойчивите и екологични практики в земеделието. Подходящ за аптеки, здравни магазини и всички, които ценят висококачествените билки.
За повече информация и поръчки, не се колебайте да се свържете с нас на: моб. тел. 0877141477


Как се сади и отглежда Леспедезата:

 1. Избор на място: Леспедезата предпочита слънчеви местоположения и добре дренирани почви. Може да расте в различни типове почва, но е най-продуктивна в леко кисели до неутрални почви.
 2. Засаждане: Семената на леспедезата могат да се засаждат пряко на открито през пролетта, след като рискът от слани е минимален. За по-добра покълваемост, семената могат да бъдат стратифицирани (подложени на обработка за имитиране на естествени условия на студ и влага) преди засаждане.
 3. Поливане и грижи: В началните етапи на растежа, леспедезата изисква умерено поливане, особено при продължителна суша. Въпреки че растението е устойчиво на суша, редовното поливане може да подпомогне по-добрия му растеж.
 4. Торене: Като растение от семейство Бобови, леспедезата е способна да фиксира азот в почвата, което намалява необходимостта от азотни торове. Въпреки това, леко торене с балансиран тор може да бъде полезно в началото на вегетационния период.
 5. Борба с болести и вредители: Леспедезата обикновено е устойчива на много болести и вредители, но редовното наблюдение за признаци на увреждане е важно за предотвратяване на потенциални проблеми.

Лечебни свойства на Леспедезата:

Леспедезата е ценена за своите лечебни свойства, които включват:
Леспедезата (Lespedeza capitata) е известна с разнообразните си лечебни свойства, които я правят ценно растение в народната и традиционната медицина. Въпреки че някои от тези свойства са добре документирани, за други все още се изискват научни изследвания, за да се потвърдят техните ефекти и безопасност. Ето някои от лечебните свойства, приписвани на леспедезата:

 1. Подобряване на функциите на черния дроб и бъбреците: Леспедезата традиционно се използва за подпомагане на здравето на черния дроб и бъбреците, като се прилага при различни състояния, свързани с тези органи.
 2. Антиоксидантни свойства: Съдържащите се в леспедезата антиоксиданти могат да помогнат за намаляване на оксидативния стрес и защита на клетките от увреждане от свободните радикали.
 3. Антиинфламаторни ефекти: Растението може да има антиинфламаторни свойства, което го прави полезно при лечение на възпалителни състояния и болки.
 4. Подпомагане на кръвообращението: Някои източници споменават, че леспедезата може да има положителен ефект върху кръвообращението, което помага при проблеми като венозна недостатъчност.
 5. Диуретични свойства: Растението може да се използва като натурален диуретик, помагайки за отстраняването на излишните течности и токсини от тялото.
 6. Подпомагане на сърдечно-съдовата система: Възможно е леспедезата да има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система, подпомагайки контрола на кръвното налягане и здравето на сърцето.